Roligt

Är skåningar roligare än övriga svenskar?

Det kan inte ha undgått någon att den svenska humorscenen domineras av skåningar? Hur kan det komma sig? Är det dialekten som får den svenska befolkningen att dra på smilbanden eller är det bara så att skåningar har ett bättre sinne för humor? Här listar vi Fantas skånska favoritkomiker, nya som gamla!

David Batra

Även om man börjar tvivla på om David verkligen är rolig när man ser honom i Talang 2017 och dessutom är gift med Anna Kinberg Batra som känns rätt så…. trist, så kan man inte förneka att David är en av landets största komiker. Dessutom gillar vi att han har knäppt sverigedemokraterna på näsan några gånger. Undra var han egentligen står i den frågan just nu…

Johan Glans

Skåningen från Eslöv är mästare på att driva med sig själv på ett sätt som får Sverige att kikna av skratt. Hans töntiga och pojkiga framtoning går hem hos de flesta och ibland så skrattar vi bara av att han uppenbarar sig.

Anders & Måns

Om tidigare nämnda komiker är folkkära så delar kanske Anders & Måns åsikterna något. Paret har setts en del i TV men också hörts mycket i radio.

Anders Jansson & Johan Wester

Duon som tog Sverige med storm 2001 med komediserien Hipp Hipp som gick på SVT. Spexarna är kända för sina ”personas” b.la. Tiffany Persson från Staffanstorp, Kajan, Tony & Zunken och Morgan Pålsson. Efter humorserien har vi sett dem både i Melodifestivalsammanhang och på teater. Idag kan vi se Anders och Johan i tv-serien ”Skolan” som sänds på tv3.

Jesper Rönndahl

Jesper Rönndahl säger själv att han är vetenskapskomiker och hans skämt är ofta baserad på forskning inom naturvetenskapliga ämnen så som fysik och biologi. Vi har hört honom mycket i radio, b.la. i programmet ”Så funkar det”, men även sett honom i TV-rutan i miniserien ”Centralskolan”. Han tävlade i det folkkära programmet ”på spåret” tillsammans med Elisabet Höglund och paret slutade på andra plats.

Sissela Benn

Sissela Benn är kanske mer känd som Filippa Bark som är en rollfigur som setts i TV-rutan, främst i Melodifestivalen 2016. Även om hon fick ta emot en del kritik i hennes medverkan i Melodifestivalen så är hon omtyckt av en stor publik.

Robin Paulsson

Robin Paulsson är en ståuppkomiker som har sin egen show i SVT där han bland annat imiterat Zlatan Ibrahimovic. Han har även setts i Parlamentet, Time Out och Extra Extra. 2015 ledde han melodifestivalen tillsammans med Sanna Nielsen.

Kristoffer Appelquist

Kristoffer Appelquist är en av komikerna som har en mer politisk nyansering i sin humor. Han har setts i bland annat i Parlamentet men också i flera humorprogram i svensk TV. I podden ”Synfält Framåt” så intervjuar de Sveriges politiker vilket understryker hans politiska framtoning. Kristoffer Appelquist intervjuades också ett av de första avsnitten i podden ”Värvet” och många skulle nog säga att hans avsnitt blev starten för succéen av podden som leds av Kristoffer Triumf.

Carl Stanley

Kanske inte ett lika välkänt ansikte för många men kanske den hetaste skånska komikern just nu. Delar av hans stand-up har blivit succé viralt och 2016 tog han plats i Parlamentet. Vi ser framemot att följa Carl och hans framtid på den svenska homorscenen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *