games of thrones
Film och serier

Säsongsfinalen av Game Of Thrones säsong 6

Säsongsfinalen förra året var ett majestätiskt avsnitt där många frågor fick svar och ännu fler frågor formades. Det var ett avsnitt där enormt mycket hände och därför tänkte vi sammanfatta det sista avsnittet och vad som hände med några av huvudkaraktärerna inför den nya säsongen som har premiär i sommar.

Arya Stark

Den lilla tjejen som befunnit sig under någon slags träning för att bli Guden med många ansiktens tjänare tog sig loss från den minst sagt märkliga undervisningen, stal ett ansikte och överraskade Walder Frey och hans barn. Walder fick äta en paj gjorde på sina söner och fick sedan halsen avskuren.

Jon Snow

Samtidigt som han och Sansa Stark besegrar familjen Bolton och återtar Winterfell i ett fruktansvärt välgjort slag så får vi reda på att Jon Snow faktiskt inte är Ned Starks oäkting, utan istället Ned Starks syster Lyannas son. Vem pappa är vet vi inte ännu, men ryktet går att det förmodligen är en Targaryen, med Rhaegar som bäst gissning vilket gör Jon till Daenerys brorson. Jon Snow blir också Norden Kung.

Cersei Lannister

Cersei Lannister

Med hjälp av wildfire så spränger Cersei upp hela katedralen men många karaktärer inuti. Bland annat får Margaery och Loras Tyrell, High Sparrow och Lancel Lannister brinna i frid. Tommen Lannister hoppar av sorg ut genom ett fönster och avslutar därmed sitt liv vilket gör att Cersei själv sätter sig på järntronen.

Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen

Det vi alla väntat på hände. Dany fick tag på massa skepp och begav sig mot Westeros. Det tog sin lilla tid, men för närvarande finns det knappt någon kraft kvar i Westeros som ens kan utmana henne det minsta. Tyrells står bakom henne, precis som Martells. En del Greyjoys och arméerna från Dothraki och Unsullied. Och sist men inte minst, hennes tre färdigvuxna drakar som minst sagt såg skräckinjagande ut när de tände eld på några skepp.

Det går knappt att vänta på nästa säsong som verkar vara den näst sista. Hur kommer vinterns krafter från norr om muren att utmana elden från Danys drakar? Vilka familjer kommer slåss mot varandra och vilka pakter kommer slutas? I juli får vi svaren.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *